Stressi


                                STRESSI !!!!
Haluaisitko oppia käsittelemään stressiä kuin ammattilainen? 
Mind coach menetelmä on tarkoitettu yksilön henkisen suorituskyvyn kasvattamiseen sekä itsetuntemuksen parantamiseen. Menetelmä on Karhuryhmän entisen operatiivisen johtajan, nykyisen filosofian tohtorin, Harri Gustafsbergin kehittelemä. Menetelmä on tieteellisesti tutkittu ja kokemuksellisesti testattu. 

Mind Coach Stressinhallintavalmennus sisältää:

-Alkukartoitus
-Tapaamiset livenä tai verkossa
-Stressin anatomia
-iPREP menetelmä käytännössä
-AAR menetelmä
-Stressinhallinnan yleistyökalu
-Sähköposti- ja puhelintuki valmennuksen ajan
-Käytännön keinoja stressin lievittämiseen ja rentoutumiseen
-Haasteiden kartoitus ja selkeän suunnitelman muodostaminen ja toteuttaminen käytännössä    -Erilaisia tehtäviä jotka auttavat sinua ymmärtämään itseäsi ja ympäristöäsi paremmin


Koetko olevasi stressaantunut?

Mistä kaikesta stressaat?

Stressi on pienissä määrissä hyvästä koska se saa meidät toimimaan tehokkaasti ja antamaan parhaan suorituksemme.  Työ, urheilusuoritus, kilpailu, yms.

Stressiä aiheuttavat niin negatiiviset kuin positiivisetkin asiat. Tämän takia rakastumisen huippukin kestää vain tietyn aikaa koska me emme kestäisi niin suurta kokonaisvaltaista stressikuormaa koko ajan. Tiedäthän sen tunteen kun : "et voi nukkua, et syödä etkä tehdä mitään muuta, kun aivosi ovat vain rakastuneet" :D Tämä olotila on myös stressireaktio aivan kuten jonkun negatiivisenkin asiankin aiheuttama.

Meillä kaikilla on sympaattinen eli kiihdyttävä ja parasympaattinen eli rauhoittava tahdosta riippumaton hermosto, joka säätelee kehomme tasapainoa, voisi sanoa että ne ovat kehomme kaasu ja jarru. Normaalisti ne pitävät kehomme tasapainossa. Silloin kun stressi ottaa ylivallan tämä hieno järjestelmä menee sekaisin ja kaasu tuppaa jäämään päälle. Pidemmän päälle tämä ei ole meille hyväksi.

Tiesitkö että stressi on suurin syy lääkärikäynteihimme?

Ihminen kestää yhtäjaksoista stressiä hyvin noin 3 viikkoa yli 3 kk kestoinen stressi aiheuttaa hyvin paljon fyysisiä ja psyykkisiä oireita joiden takia lääkäriin hakeudutaan..

Näille oireille ei yleensä löydy mitään varsinaista "OIKEAA" syytä . Niihin kyllä määrätään helposti lääkkeitä (esim yli puoli miljoonaa suomalaista syö masennuslääkeitä) ja voiteita mutta hyvin harvoin oikeasti pysähdytään miettimään mistä oikeasti on kysymys?

Tarpeeksi pitkän stressin jälkeen aivomme jäävät jumiin "taistele, pakene tai jäädy " reaktioon ja tämä alkaa aiheuttaa meissä monenlaisia ongelmia. Kehossa alkaa virrata Kortisoli ,Adrenaliini ja muut stressihormonit  ja nämä alkavat jumittamaan aineenvaihduntaasi ja aiheuttavat kaikenlaisia erilaisia oireita. Keho keskittyy tässä tilassa vain olennaiseen toimintaan, eli hengissä pysymiseen! Kaikki ylimääräinen jää pois ja tätä stressin kierrettä moni vielä valitettavasti ruokkii omalla toiminnallaan. Me nipistämme  helposti siitä mikä on oikeasti tärkeää! Meillä on  huonot ruokailutavat, vähennämme unesta, juomme liikaa alkoholia , poltamme  tupakkaa, syömme liikaa herkkuja, urheilemme liian kovaa ja suoritetamme koko ajan.. Ja mahdollisen katastrofin ainekset ovat valmiina.

ehkä nämä oireet ovat sinullekin tuttuja?

*Ahdistus

*Pelko

*Epävarmuus

*Unettomuus ja heräily/ Katkonainen uni

*Ärtyneisyys

*Hikoilu

*Sydämen tykytys / rytmihäiriöt

*Ihottumat

*korkea verenpaine

*Verensokerin heittely , huono uni:korkea paastosokeri

*Päänsärky

*Huimaus :kireät lihakset: huono verenkierto päähän

*Muistiongelmat

*Pahoinvointi ja vatsavaivat

*Seksuaalinen haluttomuus

*Flunssat

*Selkäkivut (stressi, ahdistus, pelot ja kielteiset ajatukset voivat pitkittää selkäkipuja)

Oikeasti keho tekee aina parhaansa pyrkiäkseen tasapainoon eli homeostaasiin. Kehosi ja mielesi yrittää kaikilla näillä oireilla kertoa sinulle että on aika pysähtyä ja tehdä välitilinpäätös omasta elämästä ja omasta voinnista. Jos sivuutat nämä kehon ja mielen tärkeät viestit ja lakaiset kaiken maton alle, niin siirrät ongelmat vaan eteenpäin. Jos et suostu pysähtymään niin jossakin vaiheessa elämä antaa sinulle turpaan vielä kunnolla, tavalla tai toisella. Jokainen varmasti tietää sen tyypin joka sai syövän tai sydänkohtauksen tai koki täydellisen burnout romahduksen. Keho ja mieli pysäyttävät kyllä jopa kovilla konsteilla. Yleensä me teemme muutoksia vasta kun meillä on jo suuria ongelmia. Mitäpä jos alkaisit panostamaan hyvinvointiisi jo nyt ennen kuin tilanne "räjähtää käsiin".